Zou u wel een refurbished mobiele telefoon kopen?

Is het een goed idee om een refurbished mobiele telefoon te kopen? Lees dit voordat u er één aanschaft.

Soms geven oude en gebruikte dingen nieuwe aantrekkingskracht voor vintage liefhebbers. Het concept van het kopen van gebruikte en refurbished (“hernieuwde”, opgeknapte) telefoons kan echter op twee manieren uitpakken: ofwel u bent helemaal tevreden, ofwel u hebt het gevoel dat u iemand anders rommel heeft gekocht.

Omdat het vandaag de dag standaard is voor telecombedrijven als KPN en VodaFone om retours te accepteren binnen de eerste 30 dagen, kunnen ze volgens de wet de teruggestuurde telefoons niet meer als “nieuw” klassificeren.

Dus wanneer is het handig om de telefoon van iemand anders te hergebruiken als uw nieuwe refurbished telefoon? En wanneer is het een slecht idee?

Waarop moet u letten wanneer u zich aan de refurbished telefoon waagt? Waar moet u rondkijken om er één te kopen? In dit artikel geef ik antwoord op deze vragen.

Samsung Telefoon Refurbished

Wanneer Een Refurbished Mobiele Telefoon Kopen Een Goed Idee Is

Kostenbesparing

De eerste factor die u zou moeten aanspreken van een refurbished mobiele telefoon, is de kostenbesparing. Een gebruikte mobiele telefoon is bijna in alle gevallen goedkoper dan een nieuwe mobiele telefoon. Als dit niet het geval is, kijk dan absoluut verder.

Bedenk dat u bij consumentenelektronica krijgt waar u voor betaalt. Als u betaalt voor iets wat iemand anders al heeft gebruikt, voor een korte tijd, geretourneerd of zelfs misbruikt, dan heeft dat een prijsdaling als gevolg.

Duurzaamheid

Een andere reden dat een refurbished mobiele telefoon een goed idee voor u kan zijn, is als u gelooft in de kracht van kleine beslissingen en hoe die invloed hebben op de planeet als geheel. Het kopen van een refurbished mobiele telefoon voorkomt dat hij vroegtijdig eindigt op de storthoop.

Als de geldbesparing een motiverende factor voor u is, kan de milieuvriendelijke aard van deze beslissing precies het karma zijn waar u naar op zoek bent. Dat gezegd hebbende, proberen bedrijven ook steeds meer zelf te recyclen. Hoe dan ook, het kopen van een hernieuwde mobiele telefoon betekent dat u uw steentje heeft bijgedragen om te garanderen dat deze telefoon de grond van onze wereld niet zal modderigen.

Een Nieuw Leven

Een andere reden waarom u misschien een refurbished mobiele telefoon wilt kopen, kan de "hij is uit de mode, maar ik wil hem toch" factor zijn. Misschien vindt u uw huidige telefoon gewoon erg fijn maar houdt hij er uiteindelijk toch mee op. En misschien wilt u dezelfde telefoon weer hebben omdat u er gewoon niet vanaf wilt stappen.

Hoewel de model inmiddels allang vervangen is door nieuwe en “high-tech cutting-edge” toestellen, kan het kopen van een refurbished telefoon de tijd even terugdraaien zodat u uw oude vriend opnieuw kunt vinden.

Wanneer U Geen Refurbished Mobiele Telefoon Moet Kopen

U Zoekt Het Nieuwste Model

Als u het type consument bent dat ieder jaar uw mobiele telefoon vervangt omdat nieuwe functies uw beste vriend zijn, kan het kopen van een refurbished optie ertoe leiden dat u spijt krijgt van uw beslissing. Hoewel uw aankoop nog steeds relatief nieuw kan zijn in vergelijking met wat er in de markt aanwezig is, voelt het alsnog alsof het niet nieuw genoeg is.

Kwaliteitsrisico's

Een andere reden om geen refurbished telefoon te kopen kan zijn - hoewel u minder betaalt - dat u het zich niet kan veroorloven een kwaliteitsrisico te nemen.

Een refurbished mobiele telefoon wordt meestal teruggestuurd aan een fabrikant binnen 30 dagen na gebruik vanwege iemand die van gedachten is veranderd, zijn of haar situatie is veranderd of dat hij of zij een storing in het apparaat heeft ondervonden. Refurbished mobiele telefoons komen meestal met ofwel een garantie ofwel een belofte dat de telefoon is hersteld naar de nieuwe conditie, dezelfde conditie als wanneer het oorspronkelijk de fabriek verliet. De kwaliteit van de restauratie hangt vaak af van de reden waarom de telefoon is geretourneerd en hoe goed de leverancier het product inderdaad heeft gerestaureerd.

Als uw mobiele telefoon absoluut zo betrouwbaar moet zijn als het opgaan van de zon en u het zich niet kunt veroorloven om zelfs een enkele kleine storing te krijgen van alle storingen die mogelijk zijn in de wereld van refurbished telefoons, dan kan het het risico misschien niet waard zijn voor u.

Waar u op moet letten bij het kopen van een refurbished mobiele telefoon

Het Bedrijf

De eerste vraag die u bij het kopen van refurbished telefoons moet stellen is: door wie is de telefoon gerestaureerd? Is het een gerenommeerd bedrijf? Hebben ze een goed track record? Zijn andere klanten tevreden of ontevreden over hun opgeknapte producten? Het is net als het kopen van een gebruikte auto; wees niet bang om hier wat huiswerk naar te doen.

De verkoper moet u kunnen overtuigen waarom de gebruikte mobiele telefoon alsnog van goede kwaliteit is, ondanks de prijsverlaging. Als ze niet prijsgeven wat hun proces is om de telefoon professioneel te herstellen of te controleren, hebben ze iets te verbergen.

De Garantie

Een andere vraag die u moet stellen bij het overwegen van een refurbished telefoon betreft de garantie.

Op nieuwe telefoons heeft u altijd garanties, dus waarom zouden die ook niet gelden bij professioneel opgeknapte telefoons? Hoewel de garanties op refurbished mobiele telefoons meestal korter en minder goed zijn, moet u ervoor zorgen dat de telefoon voor een redelijke tijd gedekt is. Zo bent u er in ieder geval zeker van dat de telefoon niet bij ontvangst of al tijdens het eerste gebruik gebreken begint te vertonen.

De fabrieksgarantie van nieuwe telefoon is twee jaar, terwijl refurbished toestellen vaak slechts een fractie daarvan aan garantie hebben. Let hierop bij het bestellen.

Telefoons in

Normale Staat

De telefoon is gebruikt en dat is als je goed kijkt te zien. Het scherm en de behuizing kunnen wat onregelmatigheden vertonen. Echter, de telefoon ziet er in zijn geheel nog prima uit en ook technisch is hij 100% in orde.

Onze telefoons in normale staat komen vaak vanuit onze zakelijke contacten. Ze zijn voor zakelijke doeleinden op leasebasis verstrekt aan werknemers. Wanneer een nieuw model uitkomt stapt het bedrijf massaal daarop over en ontstaat er een grote partij van gebruikte maar goede telefoons. Deze bieden wij hier aan.

 • Scherm
  %
 • Behuizing
  %
 • Software
  %
 • Batterij
  %
 • Overige Hardware
  %
Telefoons in

Goede Staat

De telefoon is bijna niet van nieuw te onderscheiden. Het scherm is helemaal goed. De behuizing heeft verder bijna geen sporen. In het uiterste geval is een oneffendheid in de behuizing nét te voelen met een vingernagel.

Onze telefoons in Goede Staat zijn voorheen vaak demo-modellen geweest of zeer korstondig gebruikt.

Op deze telefoon bieden wij 12 maanden garantie.

 • Scherm
  %
 • Behuizing
  %
 • Software
  %
 • Batterij
  %
 • Overige Hardware
  %
Telefoons

Zo Goed als Nieuw

De telefoon is zeer kortstondig gebruikt en vertoont in de meeste gevallen geen enkel krasje.

Onze Zo Goed Als Nieuwe telefoons zijn voorheen vaak demo-modellen geweest of test telefoons voor Android/iOS developers en hebben daarbij geen tot hele kleine tekenen van gebruik opgedaan.

Op deze telefoon bieden wij 24 maanden garantie.

 • Scherm
  %
 • Behuizing
  %
 • Software
  %
 • Batterij
  %
 • Overige Hardware
  %

AfterPay

Met AfterPay kunt u achteraf betalen. Het is daarmee een van de gemakkelijkste en bovendien veiligste manieren om bij ons te betalen.

Garantie

Indien een telefoon onverhoopt gebreken vertoont, kunt u hem terugsturen om hem kostenloos te laten repareren of vervangen. Dit betekent dat wij enkel telefoons aanbieden die in goede staat zijn en waarvan wij het vertrouwen hebben dat ze goed werken. Wij geven verschillende soorten garantie op de telefoons die we aanbieden. De maximale garantieduur voor telefoons is 24 maanden.

Een gebruikt toestel zal nooit fundamentele gebreken vertonen en hooguit onderhevig zijn aan enkele kleine gebruikerssporen (lichte krasjes) wanneer deze als gebruikt wordt aangeboden binnen onze webshop. Wanneer u echter onverhoopt een telefoon ontvangt waarbij dit niet het geval is, dan zullen we zo spoedig mogelijk een passende oplossing zoeken. U kunt de telefoon naar ons terugsturen zodat we het gratis kunnen repareren of vervangen.

Volledig Gecontroleerd

Alle aangeboden telefoons hebben een grondige controle ondergaan. GreenPhones biedt alleen telefoons aan die enkel lichte gebruikssporen bevatten. De telefoon heeft in het ergste geval lichte krasjes. Ze hebben dus minimale gebruiksschade en zijn in een uitstekende staat.

Gratis Verzending en Retour

Al onze telefoons worden gratis aan u verzonden met PostNL. Wanneer u op een werkdag voor 15:00 uur bestelt, ontvangt u uw bestelling nog op de volgende dag. Bestellingen in het weekend worden op dinsdag bezorgd.

Besteld op Bezorgd op
Maandag voor 15:00 uur Dinsdag
Dinsdag voor 15:00 uur Woensdag
Woensdag voor 15:00 uur Donderdag
Donderdag voor 15:00 uur Vrijdag
Vrijdag voor 15:00 uur Zaterdag
Zaterdag Maandag of Dinsdag
Zondag Dinsdag

Retourneren

Mocht u ontevreden zijn, dan kunt u uw aankoop gratis retourneren en krijgt u uw volledige aankoopbedrag inclusief door u gemaakte verzendkosten teruggestort. Tevens ontvangt u een € 15 cadeaubon om u te compenseren gezien u niet 100% tevreden was.

100 Dagen Bedenktijd

Neem 100 dagen de tijd om te kijken of de telefoon aan uw wensen voldoet. Mocht u ontevreden zijn, dan kunt u hem gratis retourneren en krijgt u uw volledige aankoopbedrag teruggestort.

Eerlijk

Alle telefoons worden gecheckt op hun herkomst bij het bureau StopHeling van de Politie. U zult dus nooit een oneerlijke telefoon van ons kopen. Al onze telefoons zijn 100% eerlijk en geverifieerd.

Simlockvrij

Al onze toestellen zijn simlockvrij. Dat betekent dat u ze dus met iedere SIM-kaart kunt gebruiken. Bijvoorbeeld met de SIM-kaart van uw huidige abonnement of van SIM-only abonnement.

Origineel

We garanderen u de verkoop van enkel originele merken.