Help! Het scherm van mijn Samsung Galaxy telefoon flikkert!

Een flikkerend scherm komt helaas vaak voor bij Samsung Galaxy telefoons. Soms flikkert het hele scherm, soms alleen een deel. In sommige gevallen doet hij dit sporadisch op onverwachte momenten, en in andere gevallen alleen wanneer de helderheid van het scherm heel laag is. In dit artikel leggen we u uit welke soorten van dit verschijnsel er zijn, mogelijke oplossingen, en of het een probleem hoeft te vormen.

First things first

Het allereerste wat we u aanraden bij een probleem als dit, is het herstellen van de telefoon naar de fabrieksinstellingen. Dit doet u als volgt:

 • Zorg ervoor dat u een backup heeft van alle gegevens op de telefoon die u wilt bewaren
 • Afhankelijk van het model (Galaxy S4, S4 mini, S5, S5 mini, S6, etc.) gaat u naar Instellingen > Accounts > Backup en Herstellen. Mocht u dit niet kunnen vinden op uw telefoon, zoek dan even op Google naar "Uw telefoonmodel" + "Factory Reset" voor de juiste aanwijzingen.
 • Kies "Herstellen naar Fabrieksinstellingen"
 • De telefoon zal zichzelf nu resetten en installeert het besturingssysteem opnieuw zoals toen hij uit de fabriek kwam.

Zie ook deze video:

Wanneer u een reset heeft uigevoerd, maar het scherm nog steeds flikkert, leest u dan verder.

Mijn scherm flikkert bij lage helderheid

Het kan voorkomen dat het scherm enkel flikkert bij lage helderheid. Dit is een inherent verschijnsel van de schermtechnologie. Het scherm is ontworpen met een zogenaamde AMOLED technologie dat een zekere minimale helderheid ondersteunt. Samsung heeft de minimaal instelbare helderheid van de telefoon echter zo laag ingesteld, dat deze soms de minimale helderheid van het AMOLED-scherm overschrijdt. Zo wordt u de gelegenheid geboden om het maximale uit het scherm te kunnen halen, maar dit kan er dus voor zorgen dat die laagste instelling eigenlijk te laag is om nog een normaal beeld te vormen.

De juiste instellingen

Wij raden u hierbij aan om niet de allerlaagste instelling van schermhelderheid te kiezen, maar één tikje daarboven. Tevens wordt u aangeraden om de helderheid op "automatisch" te zetten, zodat de telefoon zelf in de gaten houdt of de helderheid bij de sterkte van het omgevingslicht past. Mocht u toch nog een lagere helderheid willen voor bijvoorbeeld 's avonds voor het slapen gaan, dan raden wij u aan om een app als "Twilight" te installeren. Dergelijke apps zijn speciaal ontwikkeld om de straling uit het scherm te filteren die slecht is voor uw ritme en ogen.

Flikkering bij het afsluiten

Het scherm kan ook een flikkering vertonen bij het afsluiten van de telefoon. De helderheid van het scherm wordt bij de afsluitprocedure geleidelijk gedimd en dat zorgt er daardoor voor dat het scherm begint te flikkeren vanaf een bepaalde helderheid. Wederom is dit een verschijnsel dat inherent is aan de schermtechnologie. Het is dus geen schadelijk fenomeen.

Mijn scherm flikkert bij fysieke aanraking

Wanneer het scherm alleen een flikkering of storing geeft wanneer u kracht zet op de behuizing, dan is er hoogstwaarschijnlijk iets aan de hand met de hardware. Dit is niet zomaar op te lossen. Kijk het probleem eerst even aan, want als het een enkele keer voorkomt hoeft dit niet op een struktureel probleem te duiden. Maar wanneer dit vaker voorkomt en u er last van ondervindt, is de enige optie om de telefoon langs een reparateur te brengen. Mocht u een telefoon met garantie bij ons hebben besteld, dan kunt u contact met ons opnemen.

Telefoons in

Normale Staat

De telefoon is gebruikt en dat is als je goed kijkt te zien. Het scherm en de behuizing kunnen wat onregelmatigheden vertonen. Echter, de telefoon ziet er in zijn geheel nog prima uit en ook technisch is hij 100% in orde.

Onze telefoons in normale staat komen vaak vanuit onze zakelijke contacten. Ze zijn voor zakelijke doeleinden op leasebasis verstrekt aan werknemers. Wanneer een nieuw model uitkomt stapt het bedrijf massaal daarop over en ontstaat er een grote partij van gebruikte maar goede telefoons. Deze bieden wij hier aan.

 • Scherm
  %
 • Behuizing
  %
 • Software
  %
 • Batterij
  %
 • Overige Hardware
  %
Telefoons in

Goede Staat

De telefoon is bijna niet van nieuw te onderscheiden. Het scherm is helemaal goed. De behuizing heeft verder bijna geen sporen. In het uiterste geval is een oneffendheid in de behuizing nét te voelen met een vingernagel.

Onze telefoons in Goede Staat zijn voorheen vaak demo-modellen geweest of zeer korstondig gebruikt.

Op deze telefoon bieden wij 12 maanden garantie.

 • Scherm
  %
 • Behuizing
  %
 • Software
  %
 • Batterij
  %
 • Overige Hardware
  %
Telefoons

Zo Goed als Nieuw

De telefoon is zeer kortstondig gebruikt en vertoont in de meeste gevallen geen enkel krasje.

Onze Zo Goed Als Nieuwe telefoons zijn voorheen vaak demo-modellen geweest of test telefoons voor Android/iOS developers en hebben daarbij geen tot hele kleine tekenen van gebruik opgedaan.

Op deze telefoon bieden wij 24 maanden garantie.

 • Scherm
  %
 • Behuizing
  %
 • Software
  %
 • Batterij
  %
 • Overige Hardware
  %

AfterPay

Met AfterPay kunt u achteraf betalen. Het is daarmee een van de gemakkelijkste en bovendien veiligste manieren om bij ons te betalen.

Garantie

Indien een telefoon onverhoopt gebreken vertoont, kunt u hem terugsturen om hem kostenloos te laten repareren of vervangen. Dit betekent dat wij enkel telefoons aanbieden die in goede staat zijn en waarvan wij het vertrouwen hebben dat ze goed werken. Wij geven verschillende soorten garantie op de telefoons die we aanbieden. De maximale garantieduur voor telefoons is 24 maanden.

Een gebruikt toestel zal nooit fundamentele gebreken vertonen en hooguit onderhevig zijn aan enkele kleine gebruikerssporen (lichte krasjes) wanneer deze als gebruikt wordt aangeboden binnen onze webshop. Wanneer u echter onverhoopt een telefoon ontvangt waarbij dit niet het geval is, dan zullen we zo spoedig mogelijk een passende oplossing zoeken. U kunt de telefoon naar ons terugsturen zodat we het gratis kunnen repareren of vervangen.

Volledig Gecontroleerd

Alle aangeboden telefoons hebben een grondige controle ondergaan. GreenPhones biedt alleen telefoons aan die enkel lichte gebruikssporen bevatten. De telefoon heeft in het ergste geval lichte krasjes. Ze hebben dus minimale gebruiksschade en zijn in een uitstekende staat.

Gratis Verzending en Retour

Al onze telefoons worden gratis aan u verzonden met PostNL. Wanneer u op een werkdag voor 15:00 uur bestelt, ontvangt u uw bestelling nog op de volgende dag. Bestellingen in het weekend worden op dinsdag bezorgd.

Besteld op Bezorgd op
Maandag voor 15:00 uur Dinsdag
Dinsdag voor 15:00 uur Woensdag
Woensdag voor 15:00 uur Donderdag
Donderdag voor 15:00 uur Vrijdag
Vrijdag voor 15:00 uur Zaterdag
Zaterdag Maandag of Dinsdag
Zondag Dinsdag

Retourneren

Mocht u ontevreden zijn, dan kunt u uw aankoop gratis retourneren en krijgt u uw volledige aankoopbedrag inclusief door u gemaakte verzendkosten teruggestort. Tevens ontvangt u een € 15 cadeaubon om u te compenseren gezien u niet 100% tevreden was.

100 Dagen Bedenktijd

Neem 100 dagen de tijd om te kijken of de telefoon aan uw wensen voldoet. Mocht u ontevreden zijn, dan kunt u hem gratis retourneren en krijgt u uw volledige aankoopbedrag teruggestort.

Eerlijk

Alle telefoons worden gecheckt op hun herkomst bij het bureau StopHeling van de Politie. U zult dus nooit een oneerlijke telefoon van ons kopen. Al onze telefoons zijn 100% eerlijk en geverifieerd.

Simlockvrij

Al onze toestellen zijn simlockvrij. Dat betekent dat u ze dus met iedere SIM-kaart kunt gebruiken. Bijvoorbeeld met de SIM-kaart van uw huidige abonnement of van SIM-only abonnement.

Origineel

We garanderen u de verkoop van enkel originele merken.