Uw verloren Android telefoon opsporen zonder geïnstalleerde Tracking App

Android Telefoon Terugvinden

Heeft u een iPhone verloren? Leest u dan de handleiding voor het opsporen van een iPhone.

Bent u uw Android smartphone verloren en heeft u niet vooraf een opsporingsapp geïnstalleerd? Leest u dan deze handleiding. Dan heeft u nog een kans om uw kostbare apparaat terug te krijgen.

Er bestaan vele opsporings- en anti-diefstal apps in de Google Play Store, die u kunnen helpen wanneer u uw telefoon verloren bent of wanneer deze is gestolen. Het komt alleen vaker voor dat iemand er pas achteraf aan denkt om dergelijke apps te installeren, nadat de telefoon is gestolen of kwijt is geraakt. Vaak is het dan echter te laat en moet helaas de waarheid onder ogen worden gezien dat de telefoon niet meer te vinden is.

Uw Android telefoon volgen nadat u het bent verloren of het is gestolen

Maar u hoeft nog niet in tranen uit te barsten. Er is nog hoop dat uw telefoon zijn weg naar u terugvindt! Er is een aantal mogelijkheden om op afstand de telefoon te lokaliseren, ook als u geen opsporingsapp heeft geïnstalleerd voordat het verdween.

Laten we eens kijken naar de mogelijkheden om de Android smartphone weer terug te laten keren naar de rechtmatige eigenaar:

1. Volg uw verloren Android telefoon met de Android Device Manager van Google

Benodigd:

 • U bent ingelogd met uw Google account op uw apparaat.
 • Het toestel heeft verbinding met het internet.
 • In de instellingen van de telefoon heeft u Android Device Manager toegestaan om verbinding te maken met uw telefoon. Dit staat standaard aan, maar het is handmatig uit te zetten.

Android Device Manager is een online tool van Google. Het is erg makkelijk te gebruiken vanaf iedere browser. U hoeft er geen app bij te installeren of wat dan ook om het te kunnen gebruiken. Het enige wat noodzakelijk is, is dat uw telefoon is verbonden met uw Google Account. Dat is meestal wel het geval, gezien u dat bij het instellen van de telefoon toen u hem voor het eerst kreeg waarschijnlijk heeft gedaan. Zodra u inlogt bij Android Device Manager met uw Google Account, kunt u de lokatie terugvinden van uw telefoon en hem opsporen. Dit doet hij automatisch en geeft hij weer op de kaart. Mochten er meerdere telefoons zijn verbonden met uw Google Account, kiest u dan eerst wel de juiste in het dropdown menu. Tevens kunt u de telefoon bellen door op de knop “Bellen” te klikken. De telefoon gaat nu over, ook als u hem op “Stil” had staan!

Android Device Manager

U kunt er nu voor kiezen om de telefoon te bellen en daarmee terug te vinden als u hem in de buurt kwijt bent geraakt. Wanneer u vermoed dat de telefoon gestolen is, kunt er tevens voor kiezen om de telefoon te vergrendelen. Dit doet u door op de knop “Vergrendel” of “Lock” te klikken. U kunt nu een wachtwoord invoeren waarmee uw telefoon wordt vergrendeld en een eventuele dief er niets meer mee kan doen. Als u al een vergrendelcode had ingesteld, zal deze worden vervangen met het wachtwoord dat u nu instelt.

Mocht u het in de instellingen handmatig hebben geactiveerd, dan kunt u nu ook op afstand alle gegevens wissen van de telefoon. Deze optie staat standaard echter uit. U kunt het proberen via de knop “Wissen” of “Erase”. Alle gegevens (inclusief wachtwoorden en inloggegevens voor bepaalde apps en dergelijke) worden nu uit het geheugen gehaald, zodat een eventuele dief daar in ieder geval niets meer mee kan doen.

Mocht uw telefoon gestolen zijn en de dief weten wat hij doet, dan heeft hij waarschijnlijk de telefoon uitgelogd van uw Google Account. In dat geval kunt u Android Device Manager helaas neit gebruiken.

2. Gebruik de locatiegeschiedenis van Google Maps genaamd “Timeline” om uw Android telefoon te volgen, zelfs wanneer hij is uitgeschakeld

Benodigd:

 • Uw telefoon was nog enige tijd verbonden met het internet nadat het verloren of gestolen was
 • Uw telefoon was nog enige tijd ingelogd op uw Google Account nadat het verloren of gestolen was
 • Locatie- en locatiegeschiedenis waren geactiveerd op het toestel op het moment dat u het verloor (vaak staat dit standaard aan in de Instellingen van de telefoon).

De Timeline functie van Google Maps is eigenlijk niet bedoeld om uw telefoon op te sporen. Het is bedoeld zodat u uw persoonlijke locatiegeschiedenis terug kunt zien zodat u weet waar u op welk moment precies was. Handig om even terug te zien hoe u gefietst bent of bent gereden bijvoorbeeld.

Google Timeline gebruiken om uw telefoon terug te vinden

Hier volgt wat u moet doen om hiermee de telefoon terug te vinden. Ga naar Google Timeline en klik op de knop “Vandaag” of “Today”. Aan de linkerkant ziet u nu de volledige tijdlijn van vandaag inclusief de locaties. Interessant hè? De nauwkeurigheid hiervan kan echter wel variëren. Deze Timeline gebruikt namelijk niet de GPS gegevens van je telefoon, maar de telefoonmasten en WiFi-signalen die de telefoon oppikt. Daardoor kan de echte locatie tientallen tot honderden meters afwijken.

Met Google Timeline kunt u uw telefoon opsporen

U kunt hiermee echter wel direct zien of de telefoon nog in de buurt is of niet. Tevens kunt u bevestigen dat hij is gestolen wanneer de telefoon grote afstanden heeft afgelegd die u zelf niet heeft afgelegd op vreemde tijden.

Wanneer de batterij is leeggeraakt, kan deze Timeline je helpen om de telefoon alsnog te vinden door de laatst waargenomen locatie te bekijken. Tevens kunt u een eventuele dief volgen op door hem vaakbezochte plekken zoals zijn huis of werkplek. Dit kan u helpen om de dief op te sporen en te confronteren.

3. Niet gevonden? SIM kaart blokkeren en aangifte doen

Als u uw telefoon met de vorige stappen niet kunt vinden en vermoed dat hij is gestolen, is het verstandig om de SIM kaart te blokkeren. Neem hiervoor contact op met uw provider. Op deze manier kan de dief in ieder geval niet op uw kosten telefoneren.

Wanneer uw telefoon gestolen is, raden wij u aan om altijd aangifte te doen. Zorg er tevens voor dat u het serienummer van de telefoon terugvindt en deze invoert op StopHeling.nl. Wanneer wij een telefoon binnenkrijgen controleren wij altijd of hij in dit register te vinden is en zo ja, dan kan hij geretourneerd worden aan de rechtmatige eigenaar. Sommige andere bedrijven doen dit ook, dus er is nog een kans dat u hem terugvindt als u dit doet. Het serienummer van uw telefoon kunt u wellicht vinden op de bon/factuur van de telefoonzaak waar u de telefoon heeft gekocht. Als u een Samsung toestel hebt, is het wellicht bekend bij Samsung. Mocht u de bon kwijt zijn of het staat er niet op, neem dan contact op met al deze partijen om te proberen het serienummer te achterhalen. Het is het waard!

Kan ik mijn telefoon nog vinden als hij is gereset?

Helaas niet. Wanneer iemand de telefoon terugzet naar de fabrieksinstellingen wordt alles gewist, inclusief de verbinding met uw Google Account. De enige kans die u heeft is de locatiegeschiedenis op de Timeline inzien: wellicht was er nog iets bekend over de locatie voordat de dief uw telefoon resette.

Ik heb mij Google wachtwoord veranderd na het verliezen van mijn telefoon. Kan ik hem nog terugvinden?

Het is een zeer logische reactie om het Google wachtwoord te wijzigen bij het verliezen van uw telefoon. Een eventuele dief kan nu niet meer bij gevoelige gegevens die aan uw Google Account zijn gekoppeld. Wees ook niet getreurd: Android Device Manager werkt nog steeds. En mocht het helaas toch niet lukken om hem daarmee terug te vinden, dan kunt u de locatiegeschiedenis nog terugzien van het moment waarop hij als laatst verbinding had.

Kan ik mijn telefoon nog vinden als hij uit staat?

Als uw telefoon kwijt is zal de batterij natuurlijk niet eeuwig meegaan. Als u er niet snel genoeg bij bent, zal Android Device Manager daardoor helaas niet meer werken. In dat geval kunt u alleen de locatiegeschiedenis inzien via de Timeline zoals hierboven beschreven. Tot slot kunt u nog hopen dat iemand hem vindt en de telefoon op een gegeven moment weer aanzet. Dan kunt u er direct weer bij via Android Device Manager.

Kan ik mijn telefoon opsporen via het IMEI nummer?

Dat is erg onwaarschijnlijk. De Politie kan toegang krijgen tot deze gegevens maar alleen in uitzonderlijke gevallen. Neem hoe dan ook contact op met de Politie, wellicht kunnen zij iets voor u betekenen.

Telefoons in

Normale Staat

De telefoon is gebruikt en dat is als je goed kijkt te zien. Het scherm en de behuizing kunnen wat onregelmatigheden vertonen. Echter, de telefoon ziet er in zijn geheel nog prima uit en ook technisch is hij 100% in orde.

Onze telefoons in normale staat komen vaak vanuit onze zakelijke contacten. Ze zijn voor zakelijke doeleinden op leasebasis verstrekt aan werknemers. Wanneer een nieuw model uitkomt stapt het bedrijf massaal daarop over en ontstaat er een grote partij van gebruikte maar goede telefoons. Deze bieden wij hier aan.

 • Scherm
  %
 • Behuizing
  %
 • Software
  %
 • Batterij
  %
 • Overige Hardware
  %
Telefoons in

Goede Staat

De telefoon is bijna niet van nieuw te onderscheiden. Het scherm is helemaal goed. De behuizing heeft verder bijna geen sporen. In het uiterste geval is een oneffendheid in de behuizing nét te voelen met een vingernagel.

Onze telefoons in Goede Staat zijn voorheen vaak demo-modellen geweest of zeer korstondig gebruikt.

Op deze telefoon bieden wij 12 maanden garantie.

 • Scherm
  %
 • Behuizing
  %
 • Software
  %
 • Batterij
  %
 • Overige Hardware
  %
Telefoons

Zo Goed als Nieuw

De telefoon is zeer kortstondig gebruikt en vertoont in de meeste gevallen geen enkel krasje.

Onze Zo Goed Als Nieuwe telefoons zijn voorheen vaak demo-modellen geweest of test telefoons voor Android/iOS developers en hebben daarbij geen tot hele kleine tekenen van gebruik opgedaan.

Op deze telefoon bieden wij 24 maanden garantie.

 • Scherm
  %
 • Behuizing
  %
 • Software
  %
 • Batterij
  %
 • Overige Hardware
  %

AfterPay

Met AfterPay kunt u achteraf betalen. Het is daarmee een van de gemakkelijkste en bovendien veiligste manieren om bij ons te betalen.

Garantie

Indien een telefoon onverhoopt gebreken vertoont, kunt u hem terugsturen om hem kostenloos te laten repareren of vervangen. Dit betekent dat wij enkel telefoons aanbieden die in goede staat zijn en waarvan wij het vertrouwen hebben dat ze goed werken. Wij geven verschillende soorten garantie op de telefoons die we aanbieden. De maximale garantieduur voor telefoons is 24 maanden.

Een gebruikt toestel zal nooit fundamentele gebreken vertonen en hooguit onderhevig zijn aan enkele kleine gebruikerssporen (lichte krasjes) wanneer deze als gebruikt wordt aangeboden binnen onze webshop. Wanneer u echter onverhoopt een telefoon ontvangt waarbij dit niet het geval is, dan zullen we zo spoedig mogelijk een passende oplossing zoeken. U kunt de telefoon naar ons terugsturen zodat we het gratis kunnen repareren of vervangen.

Volledig Gecontroleerd

Alle aangeboden telefoons hebben een grondige controle ondergaan. GreenPhones biedt alleen telefoons aan die enkel lichte gebruikssporen bevatten. De telefoon heeft in het ergste geval lichte krasjes. Ze hebben dus minimale gebruiksschade en zijn in een uitstekende staat.

Gratis Verzending en Retour

Al onze telefoons worden gratis aan u verzonden met PostNL. Wanneer u op een werkdag voor 15:00 uur bestelt, ontvangt u uw bestelling nog op de volgende dag. Bestellingen in het weekend worden op dinsdag bezorgd.

Besteld op Bezorgd op
Maandag voor 15:00 uur Dinsdag
Dinsdag voor 15:00 uur Woensdag
Woensdag voor 15:00 uur Donderdag
Donderdag voor 15:00 uur Vrijdag
Vrijdag voor 15:00 uur Zaterdag
Zaterdag Maandag of Dinsdag
Zondag Dinsdag

Retourneren

Mocht u ontevreden zijn, dan kunt u uw aankoop gratis retourneren en krijgt u uw volledige aankoopbedrag inclusief door u gemaakte verzendkosten teruggestort. Tevens ontvangt u een € 15 cadeaubon om u te compenseren gezien u niet 100% tevreden was.

100 Dagen Bedenktijd

Neem 100 dagen de tijd om te kijken of de telefoon aan uw wensen voldoet. Mocht u ontevreden zijn, dan kunt u hem gratis retourneren en krijgt u uw volledige aankoopbedrag teruggestort.

Eerlijk

Alle telefoons worden gecheckt op hun herkomst bij het bureau StopHeling van de Politie. U zult dus nooit een oneerlijke telefoon van ons kopen. Al onze telefoons zijn 100% eerlijk en geverifieerd.

Simlockvrij

Al onze toestellen zijn simlockvrij. Dat betekent dat u ze dus met iedere SIM-kaart kunt gebruiken. Bijvoorbeeld met de SIM-kaart van uw huidige abonnement of van SIM-only abonnement.

Origineel

We garanderen u de verkoop van enkel originele merken.